2010. február 14., vasárnap

Top 5 ázsiai turistalátványosság


Egyéni keresés


Top 5 ázsiai turistalátványosságBár a kínai és indiai gazdasági fejlődés az elmúlt években szédítő sebességgel gyarapodott, utóbbi fel sem került a Forbes magazin "5 leglátogatottabb ázsiai helyek" listájára. A prímet egyértelműen Japán és Kína viszi, ráadásul nem is inkább a klasszikus kultúrával, hanem a fényűzéssel, pompával és szórakoztató központokkal.Tokyo Disney Land és Tokyo Disney Sea, Tokió, Japán
Forrás: [origo]


Made in Japan. Az első, Egyesült Államokon kívül épült Disneyland a 25. születésnapját ünnepli idén. A tokiói változat sokban hasonlít amerikai testvérére. A hét tematikus területre bontott park területén, olyan egyedi stílusban épített környezettel találkozhatunk, mint a vadnyugati Westernland, a jövőbe elkalandozó Tomorrowland, vagy a Miki egérnek és Micimackónak is otthont adó Fantasyland.
2007-ben a két parkot összesen 25,5 milliónyian látogatták meg a Japán Turisztikai Hivatal szerint. Nem túl drága, egy felnőtt napi jegy 5800, egy gyerek 3900 japán jennel (12000, 8000 Ft) teszi szellősebbé költségvetésünket.


Nagy Fal, Kína

Forrás: [origo]


"Aki nem mászta meg a Nagy Falat nem is igazi férfi. - Mao"
A Nagy Falat valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, mégis szinte mindenki látni akarja. A Kína északi részén végignyúló, nyolc Magyarországnyi hosszúságú, 4 ezer kilométeres építményt, kétezer évvel ezelőtt kezdték építtetni a kínai császárok, hogy távol tartsák a betolakodókat. Két millenniummal később ugyanez a fal inkább vonzza a békés hódítókat, mint taszítja. Olyannyira, hogy a Xinhua hírügynökség szerint a hatóságok 16 millióra korlátozták az évenkénti vizitek számát.


Mennyei Béke temploma, Peking, Kína

Forrás: [origo]


Amikor 1998-ban a Mennyei Béke temploma a Világörökség részévé vált, az UNESCO a következőt fűzte hozzá: kinézete és minden épülete szimbolizálja a kínai kozmológia lelkének tartott kapcsolatot a mennyek és föld között, valamint a különleges szerepet, amit a kínai császárok töltöttek be ezen kapcsolaton belül.
Az ősi kínaiak úgy hitték, hogy a mennyország a világmindenség uralkodója és az emberiség végzete ezért mélyen tisztelték azt. Mennyek alatt, tulajdonképpen a természetet értették. Különösen a Ming és Qing dinasztiák ideje alatt mutattak itt be sok áldozatot.
Az 1420-ban épült, 273 hektáros terület a város déli részén fekszik. Az épületegyüttest két fal veszi körül, az egyik kör-, míg a másik négyzet formájú, így szimbolizálja a mennyek és a föld kapcsolatát. Az épületcsoport minden része szigorú filozófia alapján épült. A Jó termésért szóló imák csarnoka (ahol maga a császár könyörgött az égieknek) például teljesen fából készült, szögek nélkül.


Nagashima Spa Land, Nagashima, Japán

Forrás: [origo]

Az óriás turistacsapda magába foglal egy, a Japán legnagyobb virágfesztiváljának otthont adó botanikus kertet, bevásárlóközpontot és egy vidámparkot is, ami a híres "SteelDragon 2000" (acélsárkány) hullámvasút barlangja. Az acélsárkány a leghosszabb hullámvasút a világon, és az ötödik legmagasabb. Kicsit tradicionálisabb a "kistestvére" a fából épült White Cyclone, ami szintén rekorder; a leghosszabb és a legmagasabb fa-hullámvasút Ázsiában. A rekordoknak még nincs vége; a parkban lévő élményfürdő az egy térben lévő legtöbb csúszdával büszkélkedik a világon.


Victoria Peak, Hong Kong, Kína

Forrás: [origo]

A Hong Kong-i turisztikai hivatal szerint az ok, amiért ennyi ember látogatja a város felett magasodó Viktória-csúcsot, nagyon egyszerű; a hely fantasztikus. A sziget legmagasabb pontját (552 méter) a 19. században üdülő övezetként kezdték használni a módosabbak, miután megépült a csúcsra vezető vasút. A végállomás 2005-ös felújítása után, éttermek, bevásárló- és szórakoztatóközpontok oázisaként, őrzi az egykori brit gyarmatot. Akinek viszont elege van az állandó pénzköltésből, az élvezze a csúcsról nyíló gyönyörű kilátást az alatta nyüzsgő városra, a kikötőre és a környező szigetekre.


[origo]
A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/utazas/20090602-top-5-azsiai-turistalatvanyossag.html
A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/utazas/20090602-top-5-azsiai-turistalatvanyossag.html

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése